Ja Jūs neapmierina esošā zobu krāsa, ātrākais, drošākais un kvalitatīvākais veids, kā to mainīt, ir veikt profesionālu zobu balināšanu zobārstniecības klīnikā.
Šajā procesā Jūs iegūsiet ievērojami augstāku zobu baltuma pakāpi. Pēc balināšanas tiks veikta nepieciešamo plombu maiņa, jo plombas šajā procesā netiek balinātas. Tāpat Jūs arī saņemsiet detalizētus norādījumus, kā iegūto rezultātu ilgstoši saglabāt.
Jūsu zobu krāsu nosaka 2 pamata faktori – dentīna krāsa un to pārklājošās emaljas tīrība un caurspīdīgums. No šiem 2 faktoriem vislielāko ietekmi uz Jūsu zobu krāsu atstāj tieši dentīna krāsa. Izvēloties veikt zobu balināšanu zobārstniecības klīnikā, papildus zobu emaljā esošo pigmenta plankumu balināšanai notiks arī dentīna virsējā slāņa balināšana, kas ļaus šajā procesā iegūt ievērojamāki baltāku zobu toni, nekā izvēloties mājas balināšanu.
Balināšanas process ir nekaitīgs un nebojā Jūsu zobus.
Balināšanas procesa laikā balinātāja sastāvā esošais ūdeņraža peroksīds difūzijas rezultātā iekļūst Jūsu zobu emaljā, kā arī nonāk saskarē ar dentīnu. No ūdeņraža peroksīda izdalījies aktīvais skābeklis siltuma un gaismas ietekmē reaģē ar šajos slāņos esošo krāsu pigmentiem, padarot baltāku dentīnu un likvidējot uz emaljas esošos traipus.
Iekšējie faktori:
Ārējie faktori:
Vismaz nedēļu pirms procedūras apmeklējiet zobu higiēnistu mūsu klīnikā.
Higiēnists notīrīs zobakmeni un mīksto aplikumu no Jūsu zobiem, kā arī konsultēs par zobu ārstēšanas procedūrām, ja tādas ir nepieciešamas, jo jebkuru balināšanas procedūru var veikt tikai veseliem zobiem.
Pēc higiēnista apmeklējuma piesakiet nelielu konsultāciju pie zobārsta, lai konstatētu:
Kā notiek Flaesh balināšanas procedūra:
Pēc zobu balināšanas Jūsu zobi nedaudz zaudēs iegūto baltumu. Tas ir dabīgs Jūsu vielmaiņas process, kas nav ietekmējams.
Baltās diētas mērķis ir pirmās 48 stundas pēc zobu balināšanas izvairīties no zobu saskares ar pārtikas produktos, kosmētikā un tabakā esošajiem krāsu pigmentiem.
Drīkst lietot:
Piena produkti
Piens, kefīrs, paniņas, balts jogurts bez piedevām, biezpiens, sieri, krējums, sviests.
Gaļas produkti
Putna vai truša gaļa.
Zivju produkti
Visas baltās zivis.
Olas
Olu baltums.
Augu valsts produkti
Baltie pulētie rīsi, baltmaize bez sēklām, riekstiem, graudiem, visi pārējie graudu produkti.
Dārzeņi
Vārīti baltie kartupeļi, baltie kāposti, puķkāposti, kabači.
Nedrīkst lietot:
Piena produkti
Produkti ar augļu, ogu, dārzeņu un citu dabisku vai mākslīgu krāsvielu piedevām, piemēram, saldie jogurti, biezpiena deserti, biezpiena sieriņi, šokolāde.
Gaļas produkti
Desas, pusfabrikāti, konservi, žāvēta, kūpināta gaļa, liellopa, jēra, pīles gaļa.
Zivju produkti
Žāvētas , kūpinātas, stipri saceptas zivis, lasis, forele, tuncis, zivju pusfabrikāti, konservi.
Vēžveidīgie un citi jūras produkti.
Olas
Olu dzeltenums.
Dārzeņi
Dārzeņi, tādi kā burkāni, bietes, saldais kartupelis, ķirbis u.c.
Augļi
Visi augļi, ogas, sulas, dzērieni, ievārījumi.
Garšvielas
Visas garšvielas ar izteiktu krāsu, piemēram, karijs, paprika, kurkuma u.c.
Mērces
Visas mērces ar izteiktu krāsu, piemēram, balzamiko, tomātu mērce, karija mērce, vidusjūras mērce u.c.
Dzērieni
Tēja (arī zāļu), kafija, krāsainie atspirdzinošie dzērieni, kakao, šokolāde.
Alkoholiskie dzērieni
Vīni, liķieri, alus, konjaks, brendijs, viskijs.
Citi produkti
Ātri pagatavojamās zupas, buljona kubiņi, margarīns, augu eļļas.
Produkti, kuru sastāvā ir krāsvielas E 100 – E 180.